Snickers, Mars, Bounty, ... Snoeprepen die al jaar en dag meegaan en waar iedereen wel verlekkerd op is. Mijn favoriet is Snickers en voor mij is dat eigenlijk een stukje nostalgie. Een snoepreep die mooi herinneringen uit mijn jeugd oproept. Daarom dat ik enkele maanden geleden een receptje gepost hebt dat gebaseerd was op deze heerlijke snoepreep: snickers-pinda-ijs-caramel.html Een dessertje dat zo goed in de smaak viel, dat ik op zoek ging naar nog een dessert dat gebaseerd is op 'Snickers'.
Ingrediënten voor 6 personen:
125 gr boter
75 gr chocolade + extra voor afwerking
125 gr suiker
50 gr bloem
2 eieren
30 gr pindakaas
30 gr gecondenseerde melk
2 el ongezouten pindanoten, fijngehakt
Room
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Haal van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe en laat deze smelten in de boter. Doe het mengsel in een kom. Voeg de suiker, de bloem en de eieren toe. Meng tot een glad deeg.
Giet het deeg in een platte ovenschaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de cake gedurende 30 minuten in de oven op 170 graden.
Meng de pindakaas met de gecondenseerde melk. Hier heb ik mij niet gehouden aan de opgegeven hoeveelheden. Ik ben begonnen met een portie pindakaas en dan geleidelijk aan de melk erbij gedaan tot je aan een mooie crème komt. Doet dit in een spuitzak en leg in de koelkast.
Rooster de fijngehakte pindanoten in een koekenpan.
Verwarm een beetje room en smelt er de resterende chocolade in.
Snijd de chocoladecake in lange repen en leg deze op een bordje. Spuit er het pindamengsel op. Bestrooi met de gegrilde pindanoten en werk af met de gesmolten chocolade.
125 gr boter
75 gr chocolade + extra voor afwerking
125 gr suiker
50 gr bloem
2 eieren
30 gr pindakaas
30 gr gecondenseerde melk
2 el ongezouten pindanoten, fijngehakt
Room
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Haal van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe en laat deze smelten in de boter. Doe het mengsel in een kom. Voeg de suiker, de bloem en de eieren toe. Meng tot een glad deeg.
Giet het deeg in een platte ovenschaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de cake gedurende 30 minuten in de oven op 170 graden.
Meng de pindakaas met de gecondenseerde melk. Hier heb ik mij niet gehouden aan de opgegeven hoeveelheden. Ik ben begonnen met een portie pindakaas en dan geleidelijk aan de melk erbij gedaan tot je aan een mooie crème komt. Doet dit in een spuitzak en leg in de koelkast.
Rooster de fijngehakte pindanoten in een koekenpan.
Verwarm een beetje room en smelt er de resterende chocolade in.
Snijd de chocoladecake in lange repen en leg deze op een bordje. Spuit er het pindamengsel op. Bestrooi met de gegrilde pindanoten en werk af met de gesmolten chocolade.