Als we bij Cuines, 33 gaan eten dan voelt dit altijd een beetje aan als een thuis. Dit komt omdat we er steeds hartelijk ontvangen worden en omdat ze hun klanten kennen. Eén van de desserts die vandaag op de menukaart stond, hadden we eerder dit jaar al eens gegeten. Zonder iets te zeggen, had Edwin hier rekening mee gehouden en kregen we dus een ander dessert. Het is door zo'n mooie service dat Cuines, 33 zich weet te onderscheiden van andere restaurants en 17/20 heeft in de GaultMillau. Omdat het één van mijn lievelingsrestaurants is, ben ik misschien bevooroordeeld. Maar van mij zouden ze er gerust een sterretje mogen bij krijgen :)
We hadden gereserveerd voor maandagnamiddag en meestal zijn we altijd onze eerste, maar deze keer zat het restaurant om 12u15 al bomvol. Cuines, 33 is booming! De leuke Zuid-Amerikaanse zeteltjes waren jammer genoeg al bezet, maar aan de gouden bar is het eveneens gezellig vertoeven. Als aperitief nam ik de spicy cocktail waarbij er vodka, limoen, chili en nog enkele kruiden in het glas kwamen. Daarbij kregen we 2 amuses: zwarte olijf met gebrande ui en Oud Brugge kaas. De tweede amuse was foie gras met structuren van kers, pistache en brioche.
Zoals gewoonlijk namen we het ‘Gran Sabor’ menu dat bestaat uit 4 tapas, één hoofdgerecht en 2 desserts.
Tapas 1: Zeeuwse platte oester
Kalamansi – yoghurt – artisjok – verveine – vlierbloesem
Tapas 2: Vitello ‘tomato’
Kalfstartaar – tonijncrème – tomaatstructuren – oregano
Tapas 3: Rog
Vlierbloesem – algen – waterkers – petit gris
Tapas 4: Schelvis
Noordzeekat – warmoes – fregola – zwarte kardamon
Mechelse koekoek
Witte asperges – polenta – dragon – gepekelde eierdooier – lamsoor
Extra gang: geaffineerde kazen - vijftal chutneys, dadels, vijgen en druiven
Rabarber
Aardbei – kamille – witte chocolade
Chibouste rood fruit - basilicum - exotisch fruit
Kalamansi – yoghurt – artisjok – verveine – vlierbloesem
Tapas 2: Vitello ‘tomato’
Kalfstartaar – tonijncrème – tomaatstructuren – oregano
Tapas 3: Rog
Vlierbloesem – algen – waterkers – petit gris
Tapas 4: Schelvis
Noordzeekat – warmoes – fregola – zwarte kardamon
Mechelse koekoek
Witte asperges – polenta – dragon – gepekelde eierdooier – lamsoor
Extra gang: geaffineerde kazen - vijftal chutneys, dadels, vijgen en druiven
Rabarber
Aardbei – kamille – witte chocolade
Chibouste rood fruit - basilicum - exotisch fruit
Mignardises:
Chibouste van rood fruit, basilicum en een coulis van exotisch fruit
Praline van witte chocolade en curry
Beignet van chocolade, zoethout en hennep
Baba au rhum
Marshmellow van eucalyptus en yoghurt
Chibouste van rood fruit, basilicum en een coulis van exotisch fruit
Praline van witte chocolade en curry
Beignet van chocolade, zoethout en hennep
Baba au rhum
Marshmellow van eucalyptus en yoghurt
Na zovele bezoeken weten Edwin en Frederik met hun mooie smaken en creativiteit ons nog steeds in vervoering te brengen. Het is een hele prestatie om dit keer op keer te doen en om zo aan de top te blijven. Ook een dikke pluim voor Fleur en haar collega voor de uitstekende bediening. Ik ben al aan het aftellen naar de volgende keer!